Afolog

  1. Nasıl Yapılır?
  2. Uygulama
  3. Programlar
  4. Tanıtım Yazıları

Kim Nerede Gps’i ile Nasıl Görülür Google+ Konum Paylaşımı Nasıl Kullanılır

Yayın Tarihi:

Kategorisi:

Genel

Resim 1
Gps Takip

Bilindiği gibi daha önce hizmette olan Google Maps yani Google Haritalardaki  Latutide’nin yerine Google+ da konum paylaşımı özelliği eklendi.
Nedir Bu Google Plus Konum Paylaşımı; sayesinde Google Plus’daki arkadaşlarınıza konumunuzu gösterebilir ve onlarında size konumunu yani yerini göstermesini sağlayan bir özelliktir. Diyeceksiniz ki Foursquare’den ne farkı var. Şöyle diyelim bunda sürekli olarak kendi kendine yenilenen bir sistem var ve sürekli takip olayı yapmanıza olanak tanıyor. Yani Check-in falan olmasına veya olmanıza gerek kalmadan 5 dk 10 dk’da bir yerler değişime uğramaktadır.
Harita üzerinde Kim Nerde Nereye Gitmiş Görmek ve Takip Etmek için bu özelliği kullanabilirsiniz.

Ancak bunun ayarlarını yapamayan arkadaşlar bu yazımdan rahatlıkla Arkadaşları ve Çevreleri arasında konum paylaşımını gerçekleştirerek gün içerisinde kim nerede veya kendinin nerede olduğunu göstermeyi istenildiğinde size hiç bir ek uğraş çıkartmadan kendi telefonunuzun GPS‘inden bilgi göndermeyi veya almayı sağlayabilirsiniz. Bu sayede sizde aynı şekilde arkadaşlarınıza nerede olduğunuzu sürekli harita üzerinden gösterebilirsiniz.

Ancak Yer bildirimi Konum paylaşımı bu Android Samsung S4 S3 mini veya iOs yani iPhone 4 veya 5 gibi yani akıllı telefonlardan sağlanabilmektedir. Telefonunuzda Google+ ve Google Maps (Google Haritalar) Kurulu olması gerekmektedir.

Birde Gmail hesabına ihtiyacınız bulunmaktadır.

Google Plus ile Telefonundan Nerede Olduğunu Öğrenme ve Yerinizi Paylaşma

Evet şu işlemleri yapmamız için Android veya iOs telefonumuzda Google+’ı açıyoruz ve Profiliniz yok ise profili oluşturuyoruz.

Ardından Google+ ekranında bulunan G+ sol üsteki simgeye basıyoruz ve soldan açılan menü içerisinden Konumlara giriyoruz. Seçeneklerden Konum Ayarlarına girelim. Ancak daha önce girmemişseniz bu ekranda bazı uyarılar gelecektir ekranınıza buradaki size gösterilen ayarları gerçekleştirelim. Daha sonra ayarlarınız tamam mı diye yazımdan takip edebilirsiniz.

Konum Ayarları içerisinden Konum Paylaşımını Aktif edelim.

Ayrıntılı Konum Yani Sokağa Kadar Paylaşım vermek istiyorsanız; 

Burada çevrelerinizde ekli olan kişilerden hangilerine veya hangi gruba bu bilgiyi sağlayacağınızı belirtip ayarı kaydetmeniz gerekmekte. Düzenle Butonu ile bu ayarları gerçekleştirebilirsiniz. (GPS’in açık olması gerektiğini unutmayın.)

Grupları veya kişileri belirttikten sonra sağ üstten bitti diyelim.

Şehir Konumu Paylaşımı için; 

Sadece hangi şehirde olduğunuzu belirtmek istiyorsanız bu ayarı kullanmanız gerekmektedir. Ancak bunu ayarlayıp Ayrıntılı konumu da Yalnızca siz olarak ayarlamazsanız hala ayrıntılı konum görüntülenebilir.

Daha sonra Google+ da takip ettiğiniz kişiler Google+ kullanarak Konumlara girdiklerinde konumunuzu görebilirler. Sizde ekli olan kişilerden konum paylaşımını sizi dahil ettiği çevreye veya sadece size açmış ise onun telefonundan konum bilgisi size görüntülenecektir. Ayrıca Uygulamalar içerisinde Widgetler’den Google+ Konum Widgetini Telefonunuzun Ana ekranına eklerseniz her güncel bilgi geldiğinde bu widget üzerindeki yenile butonu sayesinde güncel bilgiyi alırsınız.

;Bu ayarları yaptım ancak hala konum bilgisini yayımlayamıyor veya başkalarının nerede olduğunu göremiyorsanız.. Karşı kişinin ve kendi telefonunuzun Uygulamalar Bölümü İçerisinde Bulunan Google Ayarlarından Konuma Girin ve hangi mail adresinizden Google+’ı kullanıyorsanız o adresdeki Konum Bildirmeyi ve Konum Bilgisine Eriş’i işaretlediğinizden emin olun.

Ayrıca Senkronizasyonun Açık olduğundan emin olmak için Ayarlar’dan Hesaplar Bölümü altında bulunan Google Hesabınızın ekli olduğundan ve Google içerisine girdiğinizde Konum Ayarlarındaki Google Uygulamalarının Konum bilgisine erişebilmesine izin verin.

Buradaki ayarları da gerektiği gibi ayarladıktan sonra tüm işlemleriniz tamamdır artık sürekli olarak Konum bilgisini gönderebilirsiniz.

Google+ Konum Paylaşımını Yer Bildirimini Kapatma;

Kapatmak istediğinizde de Google+’dan Konum ayarlarına ulaşın ve Konum Paylaşımını Kapatın. Emin olmak içinde Uygulamalardan Google Ayarlarına Girince Konum Paylaşımındaki Ayarları değiştirin. Bu şekilde siz kapatırsanız sadece konumunu yayımlayanları takip edersiniz onlar sizi takip edemez Yada Şehir konumu ve Ayrıntılı konumu Yalnızca siz olarak ayarlarsanız Google+ içerinden yine kimse göremez.

Bu şekilde diğer konum paylaşımı açık olan kişilerin konumlarını değişen periyotlarda yenilenen bilgi ile ara ara takip edebilirsiniz veya kapatabilirsiniz. Herhangi bir yenileme aralığı bulunmamaktadır. Yer değişime göre güncellendiği ve iphone için olan ayarları da Google sayfasında belirtilmiştir.
Daha fazla bilgi almak için Şu Sayfadan bilgi alabilirsiniz.

Sitemizde Yayımlanan İçeriklerin Artması, Daha Çok Sorun Çözümü ve İpucu Görmek için Btc Bağışında Bulunabilirsiniz...

1Afo39vmUHdMPNfkxhCKaJW31ykdshxLSm

BTC: 1Afo39vmUHdMPNfkxhCKaJW31ykdshxLSm

Afolog Telegram Grubu

Telegram Kanalıma Abone Olmak İçin Tıklayın.

Grup Sohbetinde Soru Sormak için Tıklayın.

  • batuhan

    O kişiyi nasıl görebilirim