Google Chrome Sekronizasyon Kullanımı ve Verilerini Silmek

Kategori:Bilgisayar

Yayınlandığı Tarih:

Son Güncelleme: 28-10-2018

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (1 oy, ortalama: 5,00
Loading...
Google Chrome Senkronizasyon

Google Chrome Senkronizasyon

Google Chrome Kullanıcıları için Google Chrome Sekronizasyon olarak bilinen hizmet sayesinde bir aygıtta veya daha çok aygıttan Uygulamalar, Uzantılar, Çok Amaçlı Adres Çubuğu, Favorileriniz, Şifreleriniz, Ayarlarınız ve Temalarınız gibi bir çok kişiselleştirilmiş ayarlarınıza ulaşabilmeniz için; bulunan özellikle her noktada tam kontrol ve verim ile Google Chromedan fayda sağlayabiliyorsunuz.

Bu özellik ile kendi aygıtınızda kullanım yaparken bir sıkıntınız yok ancak başka bir yerde de bunu açtıktan sonra işiniz bittiğinde bazı verilerini temizlemeniz gerekmekte bunu yapmanız için en kısa şekli şu yazımda yazmıştım.

Google Chrome Senkronizasyon Ayarları

Google Chrome Ayarlar menüsünden Gelişmiş Senkronizasyon Ayarları ekranında bulunan şifreleme parolası bölümünde kendi parolamı seçeyim seçeneğini kullanarak 2. bir parola tanımlayarak başka aygıtlarda hangi verinizin senkronizasyon yapılmasını istediğinizi seçebilirsiniz.

Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi Nelerin senkronize edileceğini seçin olarak işaretliyoruz ve neyi senkronizasyon edeceğimizi karar verip belirlediğimiz 2. parolayı kullanarak senkronizasyonu başlatıyoruz.

Bu sayede kısa süreli kullanacağımız aygıta tüm verilerimizi yansıtmamış oluyoruz.

Kullandığımız aygıttan da ayrılırken bu kullanıcıyı sil diyerek tüm verilerimizi kaldırıyoruz..

Bu sayede hesabınza kaydetmiş olduğunuz tüm verileri silebileceksiniz. Yalnız dikkat etmeniz gerekir bu işlemin geri dönüşü yoktur.

İşlemler şu şekildedir.

Google Chrome Seçenekler butonunu kullanarak Ayarlarımıza ulaşıyoruz.

Burada Google Hesap Özeti linkine basarak senkronizasyon ekranımıza ulaşıyoruz.

Senkronizasyon durdurulsun ve tüm verileriniz silinsin mi diye bir ekranla karşılaşıyoruz.

Buradaki uyarıya “Tamam” dediğiniz anda tüm verileriniz Google Sunucularından kaldırılacaktır ve artık her hangi bir senkronizasyon veriniz kalmayacaktır.

Kullandığınız bilgisayardan da kayıtlı verilerinizi temizlemek içinse en baştaki yazıyı okuyabilirsiniz. Bu iki işlemi gerçekleştirdikten sonra herhangi bir veriniz kalmayacaktır.

Sitemizde Yayımlanan İçeriklerin Artması, Daha Çok Sorun Çözümü ve İpucu Görmek İçin Katkıda Bulunabilirsiniz...
1Afo39vmUHdMPNfkxhCKaJW31ykdshxLSm

BTC: 1Afo39vmUHdMPNfkxhCKaJW31ykdshxLSm

1
Kimler Neler Demiş?

avatar
1 Yorum Konuları
0 Konu Cevapları
0 Takipçiler
 
En Çok Tepki Verilen Yorum
En Yeni Yorum Dizisi
1 Yorum Yazarları
ahmet Son Yorum Yazarları
  Abone Ol!  
En Yeniler Eskiler Beğenilenler
Bildir!
ahmet
Ziyaretçi
ahmet

çok güzel yazmışşınız ama sildikten sonra geri donusumu var mi?