iPhone’umu Bul’u Kapatma

07-01-2017

iPhone’umu Bul’u özelliği telefonunuzun hırsızlık durumlarında kayıp olmalarda veya sizin izniniz olmadan telefonunuzu sıfırlanması sonucu devreye giren bir özelliktir. Bu servisi aşmanın bir yöntemi olmadığını düşünüyorum. Önceki iOS sürümlerinde mevcuttu ancak açıklarının kapatıldığını düşünüyorum.

iPhone’umu Bul’u özelliğini kapatmak istediğinizde aşağıdaki adımları kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.

iCloud.com’dan iPhone’numu Bul Özelliğini Kapatma:

  1. icloud.com adresine gidelim.
  2. Telefonumuzda iCloud servisini aktif ettiğimiz Apple hesabı ile giriş yapalım.
  3. iPhone Bul’a tıklayım.
  4. Yukarıda beliren Tüm Aygıtlar kısmına basalım.
  5. Eğer giriş yaptığınız başka bir aygıt daha varsa buda tıkladığınız zaman açılan pencerede listelenir hangisi ise ona tıklıyoruz.
  6. iPhone Resmi ekranda Konumlandırılıryor yazısı ve Ses Çal – Kayıp Modu – iPhone’u Sil seçenekleri ile gelecektir.
  7. Bu ekranda biraz beklediğinizde ise “Hesaptan Kaldır” seçeneği gelir.
  8. Hesaptan Kaldır’a basıp onayladığımız da ekranda eğer başka bir aygıtta o hesap girilmiş değil ise Aygıt Yok yazacaktır.

Artık o aygıtta iPhone’u bul özelliği kapatılmıştır. Garantiye gönderirken de aynı şekilde iPhone’umu Bul’u Kapatmayı unutmayın aksi taktirde bu özelliği kapatıp tekrardan geri gönderin diye telefonunuzdaki sorun çözülmeden servisten geri teslim edilir.

Telefondan kapatmak içinse yapmanız gerekenler şu şekildedir;

  1. Ayarlara girelim.
  2. iCloud’a girelim.
  3. Açılan ekranın en altına gidelim ve İphone’umu Bul’u kapatmak için yeşil olan anahtarını gri hale çevirmeniz gerekmekte.
  4. Bastığınızda sizden iCloud hesabınızın şifresini isteyecektir. Bunu’da girerek Kapat dediğimizde iPhone’unumu bul kapatılmış olur.

Garantiye gönderirken de aynı şekilde iPhone’umu Bul’u kapatmayı unutmayın aksi taktirde bu özelliği kapatıp tekrardan geri gönderin diye telefonunuzdaki sorun çözülmeden servisten geri teslim edilir.